HANDBOEK

Onze websites voldoen niet aan de Archiefwet

Een pictogram dat synchronisatie tussen twee mappen vertegenwoordigt. Twee mappen zijn afgebeeld met een pijl die van de ene naar de andere map wijst en vervolgens terug naar de eerste map, waardoor een cirkel van continuïteit ontstaat.
Beslisboom voor de vraag of een website gearchiveerd moet worden. De titel vraagt: 'Moet deze website gearchiveerd worden?' Bij de start zijn er twee initiële vragen: 'Is de website van de organisatie?' en 'Is de website van een verbonden partij?' Als het antwoord op beide 'Nee' is, is het resultaat 'Niet archiveren.' Indien 'Ja' op de eerste vraag, is de volgende vraag 'Is het alleen een webapplicatie, zonder verdere contentpagina's?' Indien 'Ja,' dan 'Niet archiveren.' Indien 'Nee,' en als de website publicaties bevat die bij de taken van de organisatie horen, dan hangt de beslissing af van de frequentie van inhoudswijzigingen op de website. Voor 'Dagelijks tot wekelijks' veranderen, archiveer 'Dagelijks.' Voor 'Af en toe,' archiveer 'Maandelijks.' Als de website nooit verandert, archiveer 'Jaarlijks.' Als de website geen relevante publicaties heeft, is het resultaat wederom 'Niet archiveren.
Een isometrische illustratie van een persoon die een tablet vasthoudt en naar een groot computerscherm kijkt waarop grafieken en data-analyse te zien zijn.