Welke statistieken tools gebruiken jouw websites? Wij vinden er 216.

Bij de laatste update van dip (1 maart ’24) hebben we het aantal statistieken tools dat we automatisch herkennen flink uitgebreid. Onze technologie identificeert nu 216 verschillende statistieken of gebruikersanalyse tools. Denk hierbij aan Google Analytics, Piwik en Hotjar, maar ook aan meer marketinggedreven producten zoals Leadfeeder, ConvertFlow en LinkedIn.


Natuurlijk helpen deze tools je om de gebruikerservaring te verbeteren, maar stel jezelf wel de vraag of je transparant bent naar je bezoekers over welke gegevens je verzamelt, waarom en hoe je deze gebruikt. Stel je collega’s de vraag of er daadwerkelijk iets gedaan wordt met de informatie en of het logisch is om één of meerdere van deze tools in te zetten.

Nu je van al je websites weet welke tools ingezet worden, kun je deze informatie gebruiken om in de verschillende privacy statements duidelijk en begrijpelijk te communiceren, zodat bezoekers zich bewust zijn van hoe hun gegevens worden gebruikt en welke controle ze hebben over hun privacy op jouw website. Denk hierbij aan onderwerpen als:

  • Welke gegevens: geef aan welke gegevens worden verzameld, zoals IP-adressen, gebruikersgedrag op de website, demografische informatie, enzovoort.
  • Doel: Leg uit waarom je deze gegevens verzamelt. Bijvoorbeeld, om de gebruikerservaring te verbeteren, gerichte advertenties te tonen, of om inzicht te krijgen in het publiek van je website.
  • Privacy-instellingen: Bied bezoekers aan om hun privacy-instellingen aan te passen, bijvoorbeeld door het gebruik van cookies te accepteren of te weigeren, of door tracking van specifieke tools uit te schakelen.
  • Gegevensbescherming: Verzeker je bezoekers dat je hun gegevens beschermt en niet verkoopt aan derden zonder hun toestemming. Leg uit welke maatregelen je neemt om de veiligheid van de verzamelde gegevens te waarborgen.
  • Recht op toegang en verwijdering: Wijs bezoekers op hun recht om toegang te krijgen tot de verzamelde gegevens en om deze te laten verwijderen indien gewenst.

Vind je nog een statistieken tool die wij niet herkennen dan trakteren we jouw afdeling op taart.

Andere blogs

Neem contact met ons op

Wil je iets weten over DIP? Je kunt ons bereiken op 0850043670 of stuur een e-mail naar contact@digitalinsightsplatform.nl.